4 tipuri de zgomot produse de aparatul de aer conditionat ce pot semnala o defectiune

Te intrebi daca aerul tau conditionat functioneaza in mod optim? Auzi sunete ciudate scoase de unitate? Un aparat AC, in mod normal, este usor zgomotos, poti auzi sunete atunci cand compresorul porneste sau se pot auzi sunete venind de la conductele acestuia dar sunt si cateva tipuri de zgomote ce ar trebui sa iti atraga atentia si sa te faca sa le asculti cu mai multa atentie, pentru a putea identifica cauza provenientei.
Aceste zgomote atipice indica anumite probleme de funtionalitate si ,de obicei, indica necesitatea apelarii la un instalator profesionist AC. Daca ignorati aceste semnale acustice, o reparatie minora poate deveni o cheltuiala majora.

1. Zdranganit

 Acest sunet indica faptul ca anumite componente din interiorul aparatului de aer conditionat s-au desprins. De asemenea, puteti auzi acest sunet si daca frunze/ crengute sunt blocate in interiorul unitatii.
Acest tip de sunet poate indica si probleme alea compresorului AC. Aceasta componenta distribuie agentul frigorific si extrage aerul cald din camera pentru a-l elibera in exterior. Daca aveti o unitate veche, este posibil ca o piulita sau un surub sa se fi slabit, provocand sunetul mentionat.

2. Zgomot suierator

Acest sunet implica de obcei o scurgere de agent frigorific in AC. Este posibil sa se fi dezvoltat o fisura. Nivelul scazut de agent frigorific compromite performanta unitatii dvs de AC. Acest produs daca se scurge poate fi, de asemenea, daunator pentru sanatatea dvs. Daca auziti acest sunet, va sugeram sa apelati imediat la un technician AC.

3. Sunet asurzitor/ tipator

Acest sunet se poate auzi atunci cand cureaua care conecteaza motorul ventilatorului la suflanta a alunecat. De asemenea, poate indica lubrifierea slaba a rulmentilor motorului, ceea ce face dificila functionarea lor corecta. Apelati la un technician inainte ca aceasta problema sa se inrautateasca.

4. Sunet ca de apa care clocoteste

Indica o problema a conductei ce transporta agentul frigorific. Conducta de scurgere a condensului poate fi infundata.
Daca auziti unul dintre aceste sunete va sugeram sa apelati la un tehnician pentru a investiga problema. Cu cat luati din pripa problema cu atat mai putin costisitoare va fi reparatia.
Building Service va sta la dispozitie. Oferim servicii de reparatii AC, rapide si eficiente. Unul dintre tehnicienii nostri pot identifica rapid sursa problemei pentru a remedia imediat defectiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *