Cum sa mentii unitatea de AC la capacitate de functionare optima

Mentine filtrele curate

Cat timp a trecut de cand ai verificat stadiul filtrelor de la AC? Mentinerea filtrelor curate ajuta unitatea de AC sa funtioneze la capacitate maxima. Acesta va fi mult mai eficient, procesul de curatare al filtrelor fiind indicat a se realiza cel putin lunar, in special pe perioada verii, cand aerul conditionat este utilizat constant.

Tine draperiile/ jaluzelele trase

Razele soarelui ce patrund in incapere, la orele de varf, anuleaza capacitatea de mentinere a unei temperaturi optime in incapere, dupa oprirea aparatului de AC. Asadar este recomandat sa tinem draperiile/ jaluzelele trase, la orele de varf, in special in camerele ce au geamurile situate spre vest sau sud.

Mentinerea nivelului de umiditate scazut

Utilizati un dezumidificator sau chiar un ventilator. Dezumidificatorul va va ajuta sa mentineti un ambient placut iar cel din urma, ventilatorul, va recircula aerul, astfel se va preveni formarea umiditatii, implicit formarea mucegaiului in unitatea AC.

Utilizarea unui termostat

Va recomandam instalarea unui termostat reglabil ce se poate atasa la unitatea AC sau utilizarea unui sistem HVAC ce are conexiune WI-FI. Cresterea temperaturii din locuinta, pe perioada in care dumneavoastra sunteti plecati, se va regasi, din pacate, pe factura lunara de energie electrica. Prin intermediul unui termostat, sau a unui aparat de AC ce are optiunea WI-FI, veti elimina aceasta problema! Puteti controla temperatura din locuinta facil si bugetul dumneavoastra nu va mai fi afectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *