Mentinerea unui ambient confortabil in casa pe perioada iernii

 

Ingrijirea sistemului HVAC ar trebui adaugata pe lista lucrurilor importante de facut inainte de venirea sezonului rece. La urma urmei, incalzirea locuintei va deveni un aspect destul de important pentru dumneavoastra in lunile urmatoare.

Ingrijirea si intretinerea corespunzatoare a aparatului AC ii pot prelungi durata de viata si va pot ajuta la economisirea banillor.

Iata sfaturile noastre de top pentru a va mentine casa calduroasa pe tot parcursul iernii si pentru a economisi bani pe facturile de energie.

 

Serviciul de mentenanta

Primul pas este verificarea fiecarei piese in parte. Acest lucru il puteti face cu ajutorul unui tehnician specialist din domeniul HVAC.

Verificati si curatati filtrul de aer lunar. Atunci cand este cazul, inlocuiti-l. Acest pas are un impact supradimensionat atunci cand vine vorba de economisirea banilor si de asigurarea faptului ca sistemul dumneavoastra functioneaza la capacitate optima.

Curatati unitatea exterioara. Indepartati resturile care ar putea interfera cu sistemul HVAC. Punem accentul pe faptul ca trebuie sa programati intretinerea de rutina, serviciul de mentenanta, apeland la un tehnician calificat. Faceti acest lucru toamna, astfel orice problema poate fi rezolvata inainte de a veni sezonul rece. Intretinerea de rutina a aparatului AC il va face eficient si ii va prelungi durata de viata.

 

Utilizarea umidificatorului

Stiati ca temperatura nu este singurul factor care contribuie la mentinerea confortul din casa? Multi oameni se confrunta cu probleme cu umiditatea scazuta pe perioada iernii. Pe masura ce aerul devine mai rece, se pierde capacitatea de retinere a umiditatii. Lipsa de umiditate poate facilita circulatia germenilor purtatori de gripa si raceala si favorizeaza uscarea sinusurilor si a pielii.

Folosirea unui umidificator este o modalitate buna de a atenua aceste probleme si de a mentine confortul maxim in casa dumneavoastra. Umiditatea ideala este undeva intre 30-50%.

 

Utilizati caldura in mod inteligent

Atunci cand parasiti locuinta, setati temperatura mai joasa ca atunci cand sunteti in casa. Recomandat este sa instalati un termostat care sa va ajute sa mentineti o temperatura constanta. Utilizarea unui aparat AC inteligent, ce va permite sa ii utilizati comenzile de la distanta, este o alta modalitate buna pentru a controla temperatura atunci cand nu sunteti in locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *