Mituri despre aparatul de aer conditionat demontate

 

  • Casa ta se va racori in mod rapid daca setezi aparatul pe temperatura minima

Chiar daca setezi termostatul la cea mai mica temperatura, unitatea AC va continua sa functioneze in acelasi ritm. Cu cat setarea temperaturii este mai apropiata de cea din exterior, cu atat aparatul va functiona in parametrii optimi si vei economisi eficient.

 

  • Sistemul AC de capacitate mare functioneaza mai bine

Un aparat AC al carei capacitate este prea mare pt spatiul pe care trebuie sa il raceasca isi va solicita compresorul sa porneasca si sa se opreasca la intervale rapide. Acest fapt ii scurteaza durata de viata si consuma cu mult mai mult curent electric.

De cealalta parte se regaseste o unitate AC cu o capacitate inferioara spatiului ce il are de racit. Aceasta iroseste energie electrica deoarece va functiona in mod continuu pentru a racori incaperea in care este amplasata, fara succes insa.

Alegerea dimensiunii capacitatii ideale este cel mai bun mod de a va asigura ca economisti bani pe termen lung si prelungiti durata de viata a aparatului.

 

  • Oprirea din functiune a aparatului AC atunci cand parasesti locuinta, te va ajuta sa economisesti pentru factura de energie electrica

Aceasta metoda este valabila doar daca lipsesti perioade de timp prelungite. Daca opresti aparatul de AC inainte de a pleca la serviciu, intr-o zi torida de vara, si il pornesti din nou cand ajungi acasa, AC-ul se va suprasolicita si in consecinta va consuma mai mult.

 

  • AC-ul este responsabil daca racesti pe perioada verii

Virusii, nu temperatura scazuta, influenteaza imbolnavirile. Trebuie sa te fi expus la bacterii, , virusi pentru a te contamina.

Aparatul HVAC are un impact benefic asupra calitatii aerului din interior, daca acesta este intretinut si igienizat asa cum recomanda producatorul.

 

  • Este bine sa astepti pana ce vechiul tau sistem AC cedeaza total, inainte de a-l inlocui cu unul nou

Desi initial investitia este majora atunci cand achizitionezi un nou aparat AC este mult mai eficient sa o faci decat sa „tragi” de cel vechi sa functioneze.

Aparatele AC de generatie noua sunt concepute astfel incat sa consume cat mai putina energie electrica. Sistemele vechi consuma mai mult si performanta lor este scazuta.         

 

                                                                     

  • Ventilatorul racoreste camera

Ventilatoarele ajuta doar la circularea aerului si creeaza curenti de aer dar nu contribuie la modificarea temperaturii din camera.

 

 

  • Serviciul anual de mentenanta este o pierdere de timp si bani in cazul aparatelor HVAC de generatie noua

Serviciul de intretinere si igienizare al aparatului de aer conditionat ajuta la mentinerea performantei de functionare optime si ajuta la identificarea din pripa a eventualelor probleme ce ar putea surveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *