Unde sa instalati aparatul de aer conditionat in casa dumneavoastra

Stiati ca locul in care montati aparatul de aer conditionat are impact asupra eficientei energetice a acestuia si asupra facturii dumneavoastra de energie electrica?
Daca il montati intr-un loc gresit, factura de energie electrica va fi mai mare si aparatul de aer conditionat ar putea avea nevoie mai des de servicii de reparatii. De ce? Un aparat de aer conditionat instalat intr-un loc eronat nu va functiona la capacitatea sa optima, rezultand astfel ineficienta si duce la o uzura mai mare in timp.
Deci, cum alegeti locul potrivit pentru aparatul de aer conditionat?
In acest articol va vom furniza sfaturi utile pentru a putea identifica cel mai bun loc pentru instalarea AC. Primul si cel mai important pas este sa apelati la serviciile de montaj oferite de o firma specializata in montarea aparaturii HVAC. Tehnicienii specialist va vor sfatui in privinta locului ideal, cel mai eficient din punct de vedere energetic, astfel incat sa puteti profita la maximum de beneficiile noii dumneavoastra achizitii.
Factorii principali de luat in considerare:
  • Localizarea geamurilor
  • Aparatura electrica din incapere
  • Numarul de instalatii/ becuri de iluminat din camera
  • Materialul din care este confectionata podeaua
Pentru a primi sfaturi personalizate, adresati-va unui specialist in domeniu. Acesta va poate furniza detalii esentiale cu privire la locatia de instalare ideala si la modul in care aceasta va avea impact asupra energiei electrice, a nivelului de zgomot si a performantei acestuia.
Cea mai buna locatie pentru un aparat de aer conditionat intr-un dormitor este aceea in care fluxul de aer nu se propaga direct in pat. Se recomanda instalarea pe peretele de deasupra patului, in partea stanga/ dreapta a acestuia.
Instalarea aparatului de aer conditionat la o inaltime mai mare pe perete va ajuta la racirea camerei in mod uniform.
Unde se instaleaza unitatea externa?
In mod ideal, aparatul de aer conditionat ar trebui sa fie instalat intr-o zona umbrita, bine ventilata, cu suficient spatiu in ambele parti.
Un instalator calificat va putea indica cea mai buna locatie pentru aparatul dumneavoastra.
Luati aminte ca orice lucrare de instalare trebuie efectuata de un technician autorizat in refrigerare/ climatizare. Echipa Building Service este formata din tehnicieni specialisti cu experienta in domeniu, care pot identifica locul ideal pentru instalarea aparatului de aer conditionat avand scopul de a-i optimiza eficienta energetica si performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *